Om Tøtta`s skråblikk

Tøtta`s skråblikk er en fotoamatør`s blogg, med bilder innen ulike temaer som jeg har interesse for, eller som dukker opp underveis.
Temaene
ser du her.

Tøtta er en gift 71 modell som har fått øynene opp fotograferingens fantastiske verden.
Bildene mine blir tatt med det jeg har for hånden der og da. Alt fra mobil, Sony Ericsson i div ulike modeller, Iphone nå i det siste, til div kompaktkamera bla. Casio Ex – s10, til siste ervervelsen et Nikon D 3100.
Kvaliteten på bildene vil variere. Min lærdom så langt har vært at bak hvert et, i egne øyne, "bra" bilde, ligger det 99 andre i den digitale søppelkassa.
Er som blomsterdekoratør, ihuga blomsterelsker, mange av bildene vil derfor ha motiv av nettopp blomster eller natur. Av naboer er jeg nok å se med rompa i været både titt og ofte, men det er ikke alltid det er luking som står på programmet, som dere ser. Ingen av bildene er pr nå vært innom et bilderedigeringprogram. (Vi har ikke helt blitt enige om samarbeidsformen, programmene og jeg.) Jeg har strukket meg så langt som å zoome noen av bildene, evnt klipp bort noe jeg mente forstyrret helheten og det jeg ville formidle.
Det du ser, er det som jeg så da bildet ble tatt.


De fleste bildene her inne vil i hovedsak være fotografert av meg. Men det kan dukke opp bilder som har min mann eller mine barn bak kameraet.
Disse vil bli merket med egne initialer.
K.P.E = meg

Kj.E. = min mann
Barn 1. = eldste barn
Barn 2.= yngste barn

Hvorfor navnet Tøtta`s skråblikk?
Jeg fikk under hele oppveksten høre at jeg var ”Tøtta hass morfar”. Som barn tusla jeg etter morfar og var "handtlanger" eller var å finne på kjøkkenet til mormor så fort det var mulig. Oppvokst i huset ved siden av småbruket deres, så veien til dem var kort. Faktisk innehadde jeg tittelen "Tøtta", helt til han morfar dessverre gikk bort for noen år sida. Selv om jeg innen da, var både gift og blitt mor.
Jeg ble tidlig glad i blomster. Ønsket om å bli blomsterdekoratør ble tent da jeg diltet etter mamma og mormor enten i hagen eller på tur ut på de ulike "hemmelige" plassene etter liljekonvall og hvitveis.

Nyt dagen!

Tøtta  

4 kommentarer:

 1. Hei Tøtta! Her kommer noen ord fra Torill... Fantastisk flotte bilder du har tatt. Imponert over lyssettingen på noen av blomsterbildene dine!! Du er jo en kunstner!!!
  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅÅÅÅ, tusen takk! Jeg prøver.
   Elsker jo blomster, er jo ikke blomsterdekoratør for ingenting.
   Litt sårt at jeg ikke kan jobbe som det lenger.
   Men har jo ikke gitt helt opp da.. Kan jo skje under.

   Slett
 2. Hei Tøtta Mi!

  Er skikkelig stolt av deg og den jobben du har lagt ned i dette
  Din mann KJE

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Go`ingen min!
   Hadde ikke klart det uten tålmodig og god hjelp, og ikke minst opplæring av kamerabruk av deg.
   Jmfr;
   "Ehh, hvilken linse er dette?"
   "Når det står der så er det jo zoom",
   "Du, den zoominga virker ikke når den linsa er på" osv..

   Og rå latter av Jr som er oppgitt over mors uvitenhet. "ÅÅÅ, mamma da!"

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar, det vil jeg sette stor pris på.

P.S. Kommentarene må godkjennes før de blir synlig inne på bloggen.

Copyright © All rights are reserved Tøtta`s skråblikk